Fyrverkerifestivalen i Halmstad 2017

I augusti så åkte Limhamns Brassband till Halmstad för att delta i årets Fyrverkerifestival, något som Halmstad Brass förslog att vi skulle göra i våras när vi hade våra Brassband i samklang-konserter. Sagt och gjort, lördagen den 26:e august trängde vi hop oss i varandras bilar och for iväg mot staden som är byggd kring Nissan utlopp.

Meterologerna hade utlovat regn hela vägen upp men sol när vi kom fram. Detta hade dock inte vädret blivit informerad om och därför så duggade fortfarande lite lätt vid framkomsten till Norre torg, där vi skulle ha vårt första framträdande under dagen. När tiden för konsertens start började närma sig så välsignades vi dock med uppehåll och vi kunde ställa upp oss under torgträdet och genomföra den utlovade konserten på Norre torg. Därefter gick några av oss, på inrådan av lokalbefolkningen, till Spis & Deli för att inmundiga lunch för att därefter åka till Kattegattsgymnasiet för eftermiddagsrep med fyrverkeriorkestern. Här fick vi stifta bekantskap med årets dirigent, Jerker Johansson, som vägledde oss genom eftermiddagens symfoniska blåsorkesterspel.

Efter nedpackning av instrument och insmörjning av trötta läppar så åkte vissa av oss åter in till Norre katts torg för att äta middag på restaurang Cyrano, även denna gång på inrådan av lokalbefolkningen. Därefter hämtade vi våra instrument och gick till parken bredvid för att lyssna på korta konserter av alla de deltagande orkestrarna samt själva spela en kort konsert för de andra samt för den nu tillströmmande publiken. Vi spelade bl.a. marschen I Sommarstaden av Per Grundström, skriven för Handtverks-, Industri- och Slöjdutställningen i Halmstad 1912.

Så avslutningsvis och bokstavligen till blixt och dunder så deltog vi i framförandet av Händels Fyrverkerimusik.

Tack Föreningen för Fyrverkerimusikens Främjande för att vi fick delta i årets festival! Besök gärna www.fyrverkerifestival.se och stöd de så att vi kan åka dit igen!