Rep-helg inför Brassbandsfestivalen

Kulturhuset Najaden

I helgen som gick åkte Limhamns Brassband upp till Halmstad för att spela konsert med Halmstad Brass, där både vi och Halmstad Brass framförde de stycken vi ska tävla med i Värnamo. För de som så önskar så finns det mer info på brass-sm.se.

Inom brassbandsvärlden för pre-contest-konsert och genomförs för att man ska få en känsla av hur det är att spela upp tävlingslåtarna på riktigt i en lokal man inte är van vid för att vara förberedd inför tävlingarna. Detta gjorde vi i Kulturhuset Najaden i Halmstad, Kulturhuset firade 5 år dagen innan vi var på plats men vi har tyvärr aldrig fått möjlighet att spela där tidigare, vilket så här i efterhand är synd för det var en fantastisk konsertsal. 

Men för att kunna göra detta var vi naturligtvis tvungna att repetera å lördagen. Detta gjorde vi i Ängelholms hemvärnsmusikkårs replokal på gamla F10 mitt emot Koenigseggs fabrik och granne med flygmuseet.

Efter en lång repdag åkte vi vidare till Halmstad för att checka in på Hotell Amadeus och äta middag och umgås på restaurang Indian Zayka.

Vi tackar Halmstad Brass för möjligheten att spela konsert med de och vi tackar vikarierna för att de kunde ställa och vara med under helgen.

Slutligen tackar vi också Halmstad Brass slagverkssektionen för hjälpen när vi spelade det obligatoriska tävlingsstycket. 

Nedan finns ett par bilder från helgen:

Repetitionsstart i Ängelholm

Repetitionsstart i Ängelholm.

Ljudpolicy

En ljudpolicy borde alla replokaler ha .

Halmstad Brass

Halmstad Brass spelar det obligatoriska stycket för i Limhamns Brassband.

Halmstad Brass i roliga hattar

Halmstad Brass i roliga hattar.